support administratie klein 2.jpg

Support & Administratie

Administratief en support medewerkers zijn onmisbaar in elke organisatie. Je hebt vaak een breed takenpakket. Je ondersteunt het management en collega's bij hun werkzaamheden, en zorgt ervoor dat de administratieve processen in de organisatie soepel verlopen.

Functies in Support & Administratie

Secretarieel medewerker / Secretaresse / Management Assistent

Je ondersteunt het management en collega's bij hun werkzaamheden en hebt vaak een breed scala aan taken. Vaak beantwoord je telefoontjes en e-mails en plan je vergaderingen en afspraken in. Ook behoort het schrijven van brieven, notulen en verslagen tot het takenpaket. 

Office Manager

De dagelijkse gang van zaken op kantoor, dat is jouw verantwoordelijk. Je zort ervoor dat de administratieve processen soepel verlopen en dat het kantoor goed georganiseerd is. Soms moet je daarvoor het secretariaat aansturen, en de werkzaamheden coördineren. Het zal er op jouw kantoor nooit ontbreken aan voldoende kantoorartikelen en -benodigdheden. In sommige organiseren ben je ook verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen en bijeenkomsten.

Receptionist / telefonist

Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en klanten. Je draagt verantwoordelijkheidvoor het ontvangen van bezoekers, het beantwoorden van telefoontjes en het doorverbinden van gesprekken.

Reserveringsmederwerker

Je werkt vaak samen met klanten, verkoopteams en andere interne afdelingen. Je communiceert met klanten om hun reisbehoeften te begrijpen en hen te helpen bij het kiezen van geschikte opties. Daarnaast beheer je boekingen en reserveringen voor reizen, accommodaties, vluchten, enz. en verwerkt de betalingen.

Medewerker commerciële ondersteuning

Je ondersteunt de salesafdeling door offertes op te stellen en informatie te verstrekken aan klanten. Je onderhoudt het contact met klanten om hun behoeften te begrijpen en vragen te beantwoorden.

Commercieel administratief medewerker

Je beheert administratieve taken met betrekking tot commerciële activiteiten. Maar verwerkt daarnaast ook facturen, aankopen en financiële documentatie. Je ondersteut het commerciële team bij dagelijkse administratieve taken en assisteert bij het opstellen van commerciële rapporten en analyses.

Bedrijfs- of financieel administratief medewerker

Als bedrijfs- of financieel administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor de administratieve verwerking van financiële gegevens. Je voert betalingen uit, stuurt en verwerkt facturen. Financiële rapportages en het bewaken van budgetten valt ook in jouw takenpakket.

Bekijk vacatures

Welke vaardigheden heb je nodig?

Enkele belangrijke soft skills voor reserveringsmedewerkers, medewerkers commerciële ondersteuning en commercieel administratief medewerkers zijn:

  • Communicatievaardigheid. Je hebt goede communicatieve vaardigheden nodig om effectief te communiceren met klanten, collega's en leidinggevenden. Dit betekent dat je duidelijk en beknopt kunt communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Klantenservice. Je moet in staat zijn om klanten te helpen en hun vragen te beantwoorden op een professionele en behulpzame manier.
  • Stressbestendigheid. Deze functies kunnen soms stressvol zijn, bijvoorbeeld als er een vergadering of evenement moet worden geregeld op korte termijn. Je moet in staat zijn om kalm te blijven onder druk en je werk op tijd af te ronden.
  • Organisatievermogen. Je moet goed georganiseerd zijn om deze functies goed te kunnen vervullen. Dit betekent dat je je taken moet kunnen plannen en prioriteiten moet kunnen stellen.
  • Samenwerkingsvermogen. Je moet in staat zijn om samen te werken met anderen om taken te voltooien. Dit betekent dat je goed kunt communiceren, kunt luisteren en kunt samenwerken om oplossingen te vinden.

 

Is één van deze functies jou op het lijf geschreven? Bekijk dan onze vacaturebank! Hier vind je een verzameling van vacatures van alle reisorganisaties in Nederland.

Bekijk vacatures

Verhalen van Support & Administratie

"Het leven als Marketeer in de reisbranche"

Vlog

Dennis,
Marketeer - Riksja Travel

"Het leven als Retail Employee in de reisbranche"

Vlog

Lisa,
Retail Employee - TUI

"Het leven als Product Manager in de reisbranche"

Vlog

Joost,
Product Manager - SIMI Reizen

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.