savvas kalimeris ho3do8fkjkq unsplash

De reiswereld

Werken in de reiswereld

Is een baan in de reiswereld iets voor jou? Ontdek de talloze carrièremogelijkheden, er is altijd een baan te vinden in elk vakgebied en op ieder niveau! Kies je ervoor om in de reiswereld aan de slag te gaan? Dan kom je terecht in een informele, innovatieve en dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is.

dino reichmuth a5rcn8626ck unsplash

Hoe ziet de reisbranche er uit?

De reisbranche is altijd in beweging en reisorganisaties moeten zich continue aanpassen aan deze veranderingen om te kunnen blijven concurreren. De veranderingen die we in de afgelopen decennia hebben gezien, zullen zich in de komende jaren waarschijnlijk blijven voortzetten. Denk bijvoorbeeld aan de toename van de vraag naar duurzame reizen, de groei van de binnenlandse reismarkt, en de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën. Saai is het nooit!

reis

De reisbranche is een sector met een grote diversiteit aan functies en banen, én de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt van de reisbranche zijn goed! Er is een toenemende vraag naar nieuwe medewerkers. Overweeg jij een baan in deze uitdagende branche met genoeg mogelijkheden om door te groeien? Of je nu toerisme gestudeerd hebt of niet, en of je nu al jaren ervaring hebt of geen ervaring; in de reisbranche is gegarandeerd een plekje voor jou! Het is wel belangrijk dat je flexibel en nieuwsgierig bent, en dat je een commerciële instelling hebt zonder het gevoel voor service te verliezen. Zouden anderen jou omschrijven als positief, vriendelijk en enthousiast? Dan zit jij helemaal op je plek zit in de reiswereld!

De leukste baan vind je in de reisbranche!

Er zijn veel redenen waarom werken in de reisbranche zo leuk en interessant is. Hier zijn een paar van de belangrijkste redenen:

  • Je werkt met het leukste product ter wereld; reizen! Dit betekent soms dat je zelf óók op reis moet.
  • Je helpt mensen om hun dromen te verwezenlijken. Dat kan veel voldoening geven.
  • Je werkt in een sector die voortdurend in ontwikkeling is. Altijd nieuwe uitdagingen en mogelijkheden dus.
  • Je hebt vaak een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid. Veel organisaties hebben tegenwoordig een flexwerk beleid.
  • Je hebt genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om door te groeien.

 

Ben je beniewd hoe medewerkers van verschillende reisorganisaties hun baan beleven? Bekijk dan hier hun video's.

directory 1495843 1920

Waar ga jij aan de slag?

Lijkt een baan in de reiswereld jou wel wat? Dan heb je de keuze tussen verschillende soorten reisbedrijven. Kies je voor een specialistische reisorganisaties die zich richt op specifieke bestemmingen, doelgroepen of type reizen? Of past een reisorganisatie met een breed assortiment aan reizen meer bij jou? Benieuwd naar alle mogelijkheden in de reisbranche? Neem snel een kijkje in één van de verschillende vakgebieden, en ontdek de reiswereld!

Vakgebieden
baanindereiswereld

Wist je dat?

  • De reiswereld zit te springen om IT'ers, online-marketeers, e-commerce specialisten en strategen?
  • Het niet uitmaakt of je een mbo-, hbo- of wo-diploma op zak hebt? 
  • Er in Nederland meer dan 11.000 mensen in de reisbranche werken? 

Ben je overtuigd?

Ben je overtuigd van een vliegende start in de reiswereld? Bekijk dan hier de grootste vacaturebank van de branche. Heb je nog vragen of opmerkigen? Stuur dan een mailtje naar info@reiswerk.nl.

Bekijk vacatures
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.