9306 luchtvaarttechniek

Luchtvaart & Techniek

Luchtvaart & techniek

Jij zorgt ervoor dat alle vliegtuigen op tijd vertrekken en veilig aankomen. Dat doe je door een optimale inzet van de vloot, bemanning en service. In een functie op het gebied van Engineering & Maintenance ben je verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van de vloot. Je verhelpt en voorkomt technische storingen door het zorgvuldig uitvoeren van de voorgeschreven inspectie- en onderhoudswerkzaamheden.

Functies in luchtvaart & techniek

Planner

Je bent verantwoordelijk voor het plannen van de vluchten van een luchtvaartmaatschappij. Dit omvat het bepalen van de vluchtschema's, het boeken van de bemanning en het reserveren van de vliegtuigen. Je werkt vaak nauw samen met andere afdelingen binnen de luchtvaartmaatschappij, zoals de verkeersleiding, de bemanningsplanning en de onderhoudsplanning.

Medewerker Inflight Services

Als Medewerkers Inflight Services ben jeverantwoordelijk voor het welzijn en de veiligheid van de passagiers tijdens de vlucht. Je werkt in de cabine van het vliegtuig en bent verantwoordelijk voor taken zoals het bedienen van de passagiers, en het zorgen voor de veiligheid van de passagiers.

Operations Control Center

Het Operations Control Center (OCC) is het hart van de luchtvaartmaatschappij. Het is hier waar alle vluchten worden gecoördineerd en waar beslissingen worden genomen over het veilige en efficiënte verloop van de vluchten. Werk je deze afdeling dan volg je de vluchtstatus, communiceert met de verkeersleiding en neemt belangrijke beslissingen over het verloop van de vluchten.

Engineer

Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van vliegtuigen. Je werkt voornamelijk in de werkplaats en bent verantwoordelijk voor taken zoals het inspecteren van vliegtuigen, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en het repareren van defecten.

Bekijk vacatures

Welke vaardigheden heb je nodig?

De specifieke soft skills die belangrijk zijn, verschillen per organisatie en specifieke functie. Het is daarom belangrijk om je tijdens je sollicitatieproces te verdiepen in de organisatie en de functie om te bepalen welke soft skills het belangrijkst zijn. Hierbij een indicatie:

  • Communicatievaardigheid. Je moet in staat zijn om effectief te communiceren met een breed scala aan mensen, waaronder bemanning, luchthavenpersoneel en passagiers.
  • Stressbestendigheid. Je moet kalm kunnen blijven onder druk, vooral als er onvoorziene gebeurtenissen optreden.
  • Analytische vaardigheden. Je moet in staat zijn om complexe informatie te analyseren en beslissingen te nemen op basis van die informatie.
  • Problemoplossende vaardigheden. Je moet problemen op kunnen lossen en oplossingen kunnen vinden voor onvoorziene gebeurtenissen
  • Veiligheidsbewustzijn. Je moet je bewust zijn van de veiligheidsrisico's die verbonden zijn aan het vliegverkeer.

 

Is één van deze functies jou op het lijf geschreven? Bekijk dan onze vacaturebank! Hier vind je een verzameling van vacatures van alle reisorganisaties in Nederland.

Bekijk vacatures

Verhalen van Luchtvaart & Techniek

"Het leven als Reisbegeleider"

Vlog

Rianne & Irene,
Reisbegeleider - Stichting Het Buitenhof

"Het leven als Marketeer in de reisbranche"

Vlog

Dennis,
Marketeer - Riksja Travel

"Het leven als Retail Employee in de reisbranche"

Vlog

Lisa,
Retail Employee - TUI

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.