achievement 3426398 1280

Klantcontact & Webcare

Klantcontact & Webcare

Krijg jij energie van het helpen van klanten? Dan kan een baan in klantcontact een lonende en geschikte loopbaankeuze voor jou zijn. Je hebt een positieve impact hebt op de tevredenheid van klanten en draagt bij aan het succes van een organisatie.

Functies in klantcontact & webcare

Medewerker klantenservice / Medewerker customer support

Je bent verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen en het bieden van ondersteuning aan klanten. Dit kan via verschillende communicatiekanalen, zoals telefoon, e-mail, live chat of sociale media. Daarnaast help je klanten bij het boeken van reizen, beantwoordt vragen over vluchten, accommodaties, reisdocumenten en andere gerelateerde zaken. Naast het beantwoorden van vragen, ben je vaak ook verantwoordelijk voor het afhandelen van klachten en problemen, zoals vertraagde vluchten, verloren bagage of wijzigingen in reisplannen. Je zorgt voor klanttevredenheid door proactief en vriendelijk met klanten om te gaan en problemen snel en effectief op te lossen.

Webcare medewerker

Je bent gespecialiseerd in het monitoren en reageren op online conversaties en feedback over je organisatie op sociale media, forums en andere online platforms. Je reageert op klachten, vragen en opmerkingen van klanten en probeert negatieve publiciteit te voorkomen of op te lossen door proactieve communicatie. Je kunt suggesties van klanten verzamelen en doorgeven aan relevante afdelingen om de dienstverlening te verbeteren.

Bekijk vacatures

Welke vaardigheden heb je nodig?

De functies zijn gericht op het bieden van een uitstekende klantenservice en het opbouwen van positieve relaties met klanten in de reisbranche. Je speelt een belangrijke rol bij het creëren van een positieve reiservaring voor klanten en het handhaven van een goede reputatie voor de organisatie. De volgende vaardigheden kun je dan ook echt niet missen:

  • Interesse in mensen: Als je van nature geïnteresseerd bent in mensen, hun behoeften en wensen, en graag met mensen communiceert, is klantcontact een passende keuze. Het draait om het begrijpen en bedienen van klanten.

  • Empathie: Het vermogen om de gevoelens en perspectieven van anderen te begrijpen en met mededogen te reageren, is essentieel in klantcontact. Je moet in staat zijn om klanten te ondersteunen en hen te helpen bij het oplossen van problemen.

  • Goede communicatieve vaardigheden: Effectieve mondelinge en schriftelijke communicatie is van groot belang in klantcontact. Je moet duidelijk kunnen uitleggen, luisteren en reageren op de behoeften van klanten.

  • Geduld: Klantcontact kan soms uitdagend zijn, vooral wanneer je te maken hebt met boze of gefrustreerde klanten. Geduld is een waardevolle eigenschap om dergelijke situaties te beheren en op te lossen.

  • Probleemoplossend vermogen: Klanten zullen vaak naar jou komen met vragen of problemen. Het vermogen om problemen effectief en efficiënt op te lossen, is belangrijk in deze rol.

  • Klantgerichtheid: Als je altijd streeft naar het voldoen aan de behoeften van klanten en hun tevredenheid, dan past klantcontact goed bij jou.

  • Stressbestendigheid: Klantcontact kan soms stressvol zijn, vooral bij hoge volumes of complexe situaties. Als je goed om kunt gaan met stress en kalm blijft onder druk, ben je geschikt voor deze rol.

  • Flexibiliteit: Klantcontact kan variëren, van het afhandelen van eenvoudige verzoeken tot het oplossen van complexe problemen. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn belangrijk om te kunnen voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten.

  • Teamspeler: In veel organisaties werk je samen met collega's en andere afdelingen om de klanttevredenheid te waarborgen. Samenwerken is vaak nodig.

 

Is één van deze functies jou op het lijf geschreven? Bekijk dan onze vacaturebank! Hier vind je een verzameling van vacatures van alle reisorganisaties in Nederland.

Bekijk vacatures

Verhalen van Klantcontact & Webcare

"Het leven als Marketeer in de reisbranche"

Vlog

Dennis,
Marketeer - Riksja Travel

"Het leven als Retail Employee in de reisbranche"

Vlog

Lisa,
Retail Employee - TUI

"Het leven als Product Manager in de reisbranche"

Vlog

Joost,
Product Manager - SIMI Reizen

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.