Human Resources 1.jpg

Human Resources & Recruitment

Human Resources & Recruitment

De HR-afdeling is onmisbaar in grotere organisaties. HR-functies dragen bij aan het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent, het bevorderen van een positieve werkcultuur en het zorgen voor naleving van arbeidswetten en -voorschriften. De specifieke verantwoordelijkheden en taken kunnen verschillen afhankelijk van de omvang en behoeften van het bedrijf.

Functies in Human Resources & Recruitment

HR medewerker / HR adviseur

In deze functie ben je verantwoordelijk voor administratieve taken zoals het bijhouden van personeelsdossiers, het verwerken van aanwervingen en het beheren van basis HR-processen. Je helpt bij het oplossen van personeelsgerelateerde problemen en bevordert een positieve werkomgeving.

Recruiter

Je bent verantwoordelijk voor het aantrekken en selecteren van gekwalificeerde kandidaten voor openstaande posities in de reisbranche. Dit omvat taken zoals het plaatsen van vacatures, het screenen van cv's, het voeren van sollicitatiegesprekken en het aanbieden van banen.

Compensation specialist

Je richt je op het ontwikkelen en beheren van belonings- en compensatieprogramma's voor medewerkers in de organisatie. Je zorgt ervoor dat salarissen, bonussen en andere voordelen marktconform zijn en in lijn zijn met bedrijfsdoelen.

Opleidingsadviseur

Je bent betrokken bij het plannen en implementeren van trainings- en ontwikkelingsprogramma's voor medewerkers. Je helpt bij het opbouwen van vaardigheden en kennis die nodig zijn om effectief te presteren.

Bekijk vacatures

Welke vaardigheden heb je nodig?

Voor functies in human resources (HR) in de reisbranche zijn bepaalde soft skills van groot belang, omdat deze functies vaak te maken hebben met het omgaan met mensen, het opbouwen van relaties en het beheren van gevoelige en persoonlijke kwesties. Dit zijn de belangrijkste soft skills:

  • Communicatieve vaardigheden: Effectieve mondelinge en schriftelijke communicatie is belangrijk om duidelijk en begrijpelijk te kunnen communiceren met medewerkers, kandidaten en leidinggevenden.

  • Empathie: Het vermogen om de gevoelens en behoeften van anderen te begrijpen en hier op een ondersteunende en zorgzame manier op te reageren.

  • Luistervaardigheid: Actief luisteren naar medewerkers en kandidaten om hun zorgen en behoeften te begrijpen en hier adequaat op te reageren.

  • Conflictoplossing: Het vermogen om conflictsituaties effectief aan te pakken, te bemiddelen en constructieve oplossingen te vinden.

  • Organisatievaardigheden: Het vermogen om taken, deadlines en administratieve verantwoordelijkheden te beheren in een geordende en efficiënte manier.

  • Vertrouwelijkheid: HR-professionals worden vaak geïnformeerd over persoonlijke en gevoelige informatie, daarom is het essentieel om deze informatie vertrouwelijk te behandelen.

  • Teamwork: Samenwerken met collega's en andere afdelingen is vaak nodig om HR-initiatieven te ondersteunen en te implementeren.

  • Zelfbeheersing en emotionele intelligentie: Het vermogen om emoties onder controle te houden en te begrijpen, evenals het vermogen om empathie te tonen en effectief te reageren op de emoties van anderen.

 

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Bekijk dan onze vacaturebank! Hier vind je een verzameling van vacatures van alle reisorganisaties in Nederland.

 

Bekijk vacatures

Verhalen van Human Resources & Recruitment

"Het leven als Marketeer in de reisbranche"

Vlog

Dennis,
Marketeer - Riksja Travel

"Het leven als Retail Employee in de reisbranche"

Vlog

Lisa,
Retail Employee - TUI

"Het leven als Product Manager in de reisbranche"

Vlog

Joost,
Product Manager - SIMI Reizen

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.