9745 financielezaken

Financiën

Financiën

Heb jij een passie voor het beheren van financiën? Werkzaam zijn in het vakgebied financiën in de reisbranche houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het beheren van financiële aspecten en het nemen van financiële beslissingen binnen een reisorganisatie.

Functies in Financiën

Accountant

Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van financiële transacties, zoals inkomsten, uitgaven en activa. Daarnaast bereid je financiële overzichten voor en zorg je voor naleving van boekhoudnormen en regelgeving. Mogelijk moet je belastingaangiften indienen en belastingadvies verstrekken.

Administratief medewerker

Je zorgt voor het organiseren en beheren van bedrijfsdocumenten, zoals contracten, facturen en correspondentie. Mogelijk ben je verantwoordelijk voor het plannen van vergaderingen, reisarrangementen en evenementen voor medewerkers. 

Business controller

Je analyseert financiële gegevens om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van de organisatie en helpt bij strategische besluitvorming. Je stelt budgetten op en voert financiële prognoses uit om de financiële prestaties te volgen en te verbeteren. Je identificeert financiële risico's en ontwikkelt strategieën om deze te beheren.

Salarisadministrateur / payroll-medewerker

Je bent verantwoordelijk voor het verwerken van salarissen, lonen en vergoedingen voor medewerkers. Je houdt rekening met belastingen, sociale zekerheidsbijdragen en andere inhoudingen bij de salarisverwerking. Je zorgt ervoor dat de salarisadministratie voldoet aan lokale arbeidswetten en regelgeving.

Medewerker debiteurenbeheer

Je houdt je bezig met het opstellen en verzenden van facturen aan klanten. Volgt openstaande rekeningen op, stuurt herinneringen en int betalingen. Je kunt kredietwaardigheid van klanten beoordelen en kredietlimieten vaststellen.

Medewerker crediteurenadministratie

Je bent verantwoordelijk voor het verwerken van inkomende facturen en het verifiëren van leveringen en diensten. Je bereidt betalingen aan leveranciers voor en houdt de crediteurenpositie bij. Je zorgt ervoor dat de betalingen aan leveranciers op tijd en binnen de overeengekomen betalingstermijnen worden gedaan.

Bekijk vacatures

Welke vaardigheden heb je nodig?

Heb je één van bovenstaande functies? Dan worden de volgende vaardigheden vaak van je gevraagd:

  • Communicatieve vaardigheden: Effectieve mondelinge en schriftelijke communicatie is belangrijk om te overleggen met collega's, klanten en leveranciers, en om duidelijke rapporten en documenten op te stellen.
  • Organisatievaardigheden: Het vermogen om informatie, documenten en taken georganiseerd te houden, is belangrijk om efficiënt te kunnen werken en om deadlines te halen.
  • Analytisch denkvermogen: Het vermogen om gegevens en financiële informatie te analyseren en te interpreteren om strategische beslissingen te ondersteunen.
  • Samenwerking: Het vermogen om effectief samen te werken met teamleden, andere afdelingen en externe belanghebbenden om gemeenschappelijke doelen te bereiken.
  • Probleemoplossend vermogen: Het vermogen om problemen te identificeren en creatieve oplossingen te bedenken om uitdagingen aan te pakken.
  • Stressbestendigheid: De mogelijkheid om kalm te blijven en effectief te blijven presteren, zelfs in tijden van hoge werkdruk.
  • Integriteit: Eerlijkheid en ethisch gedrag zijn van groot belang, vooral in financiële functies waar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid cruciaal zijn.

 

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Bekijk dan onze vacaturebank! Hier vind je een verzameling van vacatures van alle reisorganisaties in Nederland.

Bekijk vacatures

Verhalen van

Financiën

"Het leven als Reisbegeleider"

Vlog

Rianne & Irene,
Reisbegeleider - Stichting Het Buitenhof

"Het leven als Marketeer in de reisbranche"

Vlog

Dennis,
Marketeer - Riksja Travel

"Het leven als Retail Employee in de reisbranche"

Vlog

Lisa,
Retail Employee - TUI

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.