adult 2449725 640.jpg

Data & IT

Data & IT

Data en IT-professionals spelen een belangrijke rol binnen reisorganisaties. Denk aan het ontwikkelen van innovatieve apps en systemen om boekingen te stroomlijnen en reisinformatie toegankelijker te maken. Ook het begrijpen van reistrends en klantgedrag, helpt bij het succes van een organisatie. Dit dynamische vakgebied combineert technologie en reizen om de industrie voortdurend te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van moderne reizigers.

Functies in Data & IT

Data analist/ Data scientist

Een data-analist in de reisbranche verzamelt, verwerkt en analyseert gegevens om inzicht te krijgen in trends, klantgedrag en operationele efficiëntie.

ICT Beheerder / Systeem Beheerder / ICT manager

In de reisbranche vervullen ICT-beheerders, systeembeheerders en ICT-managers verschillende maar onderling verbonden rollen om ervoor te zorgen dat technologische systemen soepel en veilig functioneren.

Developer

Je speelt een cruciale rol bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van softwaretoepassingen en systemen die de reiservaring voor zowel klanten als medewerkers verbeteren.

Software engineer

Je ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt softwaretoepassingen en systemen die worden gebruikt voor verschillende doeleinden in de reisindustrie.

Bekijk vacatures

Welke vaardigheden heb je nodig?

Om een functie te vervullen op het gebied van IT of Data in de reisbranche heb je een combinatie nodig van technische vaardigheden met de juiste soft skills. Technische vaardigheden leer je tijdens een studie, of heb je misschien al bij een andere baan geleerd. De volgende soft skills heb je nodig:

  • Probleemoplossend vermogen: Het vermogen om complexe problemen in de IT op te lossen en snel oplossingen te vinden.
  • Samenwerking: Het vermogen om effectief te communiceren en samen te werken met verschillende teams en belanghebbenden, zowel intern als extern.
  • Klantgerichtheid: Het begrijpen van de behoeften en verwachtingen van klanten om te streven naar best mogelijke reiservaring.
  • Leervermogen: IT-professionals moeten zich voortdurend aanpassen aan nieuwe technologieën en concepten, daarom is leervermogen essentieel.
  • Projectmanagement: Het vermogen om projecten te plannen, te organiseren en te beheren, inclusief het voldoen aan deadlines en budgetten.
  • Communicatieve vaardigheden: Duidelijke communicatie is van cruciaal belang voor het uitleggen van complexe technische zaken aan niet-technische belanghebbenden.
  • Time management: Het vermogen om effectief te plannen en prioriteiten te stellen, vooral in een sector waar vaak deadlines en seizoensgebonden pieken zijn.
  • Creativiteit en innovatie: Het bedenken van innovatieve oplossingen en nieuwe technologische benaderingen om de reiservaring te verbeteren.

 

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Bekijk dan onze vacaturebank! Hier vind je een verzameling van vacatures van alle reisorganisaties in Nederland.

Bekijk vacatures

Verhalen van Data & IT

"Het leven als Reisbegeleider"

Vlog

Rianne & Irene,
Reisbegeleider - Stichting Het Buitenhof

"Het leven als Marketeer in de reisbranche"

Vlog

Dennis,
Marketeer - Riksja Travel

"Het leven als Retail Employee in de reisbranche"

Vlog

Lisa,
Retail Employee - TUI

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.