communicatieenmarketing

Communicatie & Marketing

Communicatie & Marketing

In de wereld van communicatie en marketing sta je voor de uitdaging om de essentie van een reisbedrijf op de juiste manier over te brengen naar klanten, stakeholders en andere bedrijven. Het draait allemaal om het creëren van een onmiskenbaar beeld, waarin iedereen direct begrijpt wie je bent, wat je als reisbedrijf doet, en waarom je in de eerste plaats bestaat. Van de strategie opzetten tot het uitvoeren ervan, binnen het vakgebied marketing en communicatie zijn in de reisbranche ontelbaar veel mogelijkheden!

Functies in Communicatie & Marketing

Brand Manager

Je bent verantwoordelijk voor het beheren en bevorderen van het merkimago van een product of bedrijf. Hiermee vergroot je de merkherkenning, klantenbinding en uiteindelijk de omzet.

Communicatieadviseur

Je ontwikkelt en implementeert strategieën om effectieve interne en externe communicatie te bevorderen. Zo kun je de boodschap van jouw organisatie helder overbrengen en relaties opbouwen met relevante doelgroepen.

Social Media marketeer

Je beheert en optimaliseert de online aanwezigheid van jouw reisorganisatie op social mediaplatforms om de betrokkenheid van het publiek te vergroten, merkbekendheid te stimuleren en marketingdoelen te bereiken.

Content Creator

Je maakt en publiceert creatieve en informatieve inhoud, zoals tekst, afbeeldingen, video's en audio, om een specifieke doelgroep te bereiken en te boeien.

Tekstschrijver / Copywriter

Je schrijft overtuigende en doelgerichte tekst, zoals advertenties, websitecontent en marketingmateriaal, om de boodschap van een reisorganisatie effectief over te brengen en klanten te inspireren tot actie.

Woordvoerder / persvoorlichter / PR

Je vertegenwoordigt een reisorganisatie naar de media en het publiek toe, en communiceert belangrijke boodschappen en informatie om het imago en de belangen te beschermen en te bevorderen.

Bekijk vacatures

Welke vaardigheden heb je nodig?

In veel organisaties worden meerdere van bovenstaande functies gecombineerd. Marketing in de reisbranche is een boeiend en uitdagend vakgebied dat voortdurende aanpassing en innovatie vereist. De volgende vaardigheden kunnen bij jou dan ook niet ontbreken:

  1. Creativiteit: Het vermogen om creatieve en aantrekkelijke marketingcampagnes te bedenken die de aandacht trekken en blijven hangen in de gedachten van potentiële reizigers.

  2. Analytische vaardigheden: Het gebruik van gegevens en analyses om de effectiviteit van marketingcampagnes te meten en aan te passen aan veranderende omstandigheden.

  3. Klantgerichtheid: Het begrijpen van de klantreis en het zorgen voor een naadloze en aantrekkelijke ervaring voor klanten.
  4. Communicatieve vaardigheden: Duidelijke en effectieve communicatie met interne teams en externe partners, waaronder adverteerders en influencers.

 

Is één van deze functies jou op het lijf geschreven? Bekijk dan onze vacaturebank! Hier vind je een verzameling van vacatures van alle reisorganisaties in Nederland.

Bekijk vacatures

Verhalen van Communicatie & Marketing

"Het leven als Reisbegeleider"

Vlog

Rianne & Irene,
Reisbegeleider - Stichting Het Buitenhof

"Het leven als Marketeer in de reisbranche"

Vlog

Dennis,
Marketeer - Riksja Travel

"Het leven als Retail Employee in de reisbranche"

Vlog

Lisa,
Retail Employee - TUI

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.