8321 adviesverkoop

Advies & Verkoop

Advies & Verkoop

Werken in advies en verkoop in de reisbranche betekent dat je de dromen van mensen werkelijkheid kunt maken. Je bent een reisarchitect, die reisroutes en ervaringen samenstelt die perfect aansluiten bij de wensen van je klanten. Met de juiste kennis en inzicht help je bij het maken van onvergetelijke herinneringen. Kortom, het draait om het vervullen van (zakelijke) reiswensen en het maken van blijvende connecties met reizigers.

Functies in Advies & Verkoop

Reisadviseur / Reisspecialist / Travel Consultant / Bestemmingsexpert / Travel Designer

Heb je één van bovengenoemde functies dan omvat jouw rol vaak het volgende: 

 1. Klantgericht advies: Aandachtig luisteren naar de behoeften, voorkeuren en budgetten van klanten. Het bieden op maat gemaakt reisadvies, variërend van bestemmingssuggesties tot reisroutes.

 2. Bestemmingsexpertise: Het hebben van uitgebreide kennis van verschillende bestemmingen, inclusief lokale cultuur, bezienswaardigheden en activiteiten. 

 3. Reserveringen en boekingen: Vliegtickets, accommodaties, transport en andere reisgerelateerde diensten boeken. Ervoor zorgen dat alles naadloos verloopt.

 4. Reisdocumentatie: Verstrekken van belangrijke informatie zoals visumvereisten, vaccinaties en lokale wetten om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt en wettelijke vereisten worden nageleefd.

 5. Noodhulp en ondersteuning: In geval van problemen tijdens de reis, zoals vertragingen of annuleringen, paraat staan om klanten te helpen bij het oplossen van problemen en alternatieve oplossingen te vinden.

 6. Reisverzekering: Adviseren van klanten over reisverzekeringsopties om ervoor te zorgen dat ze financiële bescherming hebben tijdens hun reis.

 7. Op de hoogte blijven: Op de hoogte blijven van de laatste reistrends, aanbiedingen en promoties om klanten de best mogelijke deals te bieden.

 8. Service na de verkoop: Beschikbaar blijven voor klanten, zelfs nadat de reis is geboekt, om eventuele vragen te beantwoorden.

Bekijk vacatures

Welke vaardigheden heb je nodig?

Je speelt een essentiële rol in het creëren van een zorgeloze en aangename reiservaring voor klanten door professioneel advies en uitstekende service te bieden. Hiervoor heb je natuurlijk ook een aantal vaardigheden en persoonlijke eigenschappen nodig:

 1. Klantgerichtheid: Het vermogen om goed te luisteren naar de behoeften, wensen en verwachtingen van klanten is cruciaal. Klanttevredenheid staat voorop.

 2. Communicatieve vaardigheden: Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn belangrijk om effectief met klanten te kunnen communiceren en reisplannen duidelijk over te brengen.

 3. Onderzoeksvaardigheden: Het vermogen om snel en nauwkeurig informatie op te zoeken en up-to-date te blijven met reistrends en bestemmingsinformatie.

 4. Probleemoplossend vermogen: Je moet in staat zijn om snel en doeltreffend problemen op te lossen, zoals vertragingen, annuleringen of wijzigingen in reisplannen.

 5. Organisatievaardigheden: Het beheren van meerdere klantdossiers en boekingen vereist uitstekende organisatievaardigheden om geen details over het hoofd te zien.

 6. Technologische vaardigheden: Kennis van online boekingssystemen, reisapps en andere digitale hulpmiddelen is belangrijk voor het efficiënt afhandelen van reserveringen en klantcommunicatie.

 7. Empathie en geduld: Een begripvolle houding en geduld zijn van onschatbare waarde bij het omgaan met diverse klanten en mogelijke reisproblemen.

 8. Stressbestendigheid: De reisbranche kan hectisch zijn, dus het vermogen om kalm te blijven onder druk is belangrijk.

 

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Bekijk dan onze vacaturebank! Hier vind je een verzameling van vacatures van alle reisorganisaties in Nederland.

Bekijk vacatures

Verhalen van

Advies & Verkoop

"Het leven als Marketeer in de reisbranche"

Vlog

Dennis,
Marketeer - Riksja Travel

"Het leven als Retail Employee in de reisbranche"

Vlog

Lisa,
Retail Employee - TUI

"Het leven als Product Manager in de reisbranche"

Vlog

Joost,
Product Manager - SIMI Reizen

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.